Frilanskatalogen gav seriösa och välbetalda jobb

Publicerad 9 november 2022

I Frilanskatalogen kan uppdragsgivare söka efter just den kompetens som behövs för ett jobb. Zandra Erikshed är en av drygt 400 frilansar som registrerat sig och använder Frilanskatalogen för att få fler uppdrag. "Det är den främsta behållningen jag har haft av mitt medlemskap", säger hon.

Hur länge har du varit registrerad i Frilanskatalogen?

– Jag har varit med i minst tio år. 

Zandra Erikshed
Foto: Jessica Wikström

Vad är dina erfarenheter hittills av Frilanskatalogen?

– Det är den främsta behållningen jag har haft av mitt medlemskap i SJF. När jag flyttade till Östergötland från Göteborg för 11 år sen trodde jag att jag skulle förlora alla mina frilansjobb och kontakter, men det blev tvärtom då det inte finns så många andra frilansar i Östergötland som både fotar och skriver. Jag blev ”Östgötakorrespondenten” för många tidningar – just tack vare att folk hittade mig genom Frilanskatalogen. Alla jobb jag har fått har varit seriösa och välbetalda, ofta fackpress.

Vad finns det för fördelar och nackdelar som du ser det med Frilanskatalogen?

– Att det blir ett enkelt och lättillgängligt skyltfönster för mig och det som gör mig unik. Nackdelar kan jag inte se några i nuläget.

Har jobben du fått haft lokal anknytning?

– Ja – ofta kopplat till Östergötland/Linköping och närliggande landskap/orter – men de har i sin tur ofta gett jobb även på andra håll i Sverige genom att jag har skapat ett förtroende och de vet att jag levererar.

Vilka råd och tips skulle du vilja ge den som vill registrera sig i Frilanskatalogen?

– Var specifik med din nisch, erfarenheter och kunskaper. Lägg upp en bild på dig själv så det blir än mer personligt och förtroendeingivande.

Zandra Eriksheds tips inför registrering i Frilanskatalogen:  

  • Var så specifik som möjligt när du presenterar dig. Fokusera på det du är bäst på. 
  • Lägg upp en bild på dig själv.
  • Skriv in länkar till din hemsida, dina sociala medier och jobb du gjort tidigare.
Lägg in en profil i Frilanskatalogen du också! Det lönar sig.

Senast ändrad 9 november 2022